ki soo song Skip to content

Write

Q1-Q10. Gall Bladder Meridian

2016.12.10 09:58

Simon Kisoo Song Views:1124

Q1. Using your finger, trace the pathway of the Gall Bladder channel on your own body.

손가락을 이용하여, 당신 자신의 몸에 담경(膽經) 유주(流注) 따라 가보세요.

 

Q2. GB-4 Hanyan is mainly used to treat which condition?

Answer: It is an important local point for headaches from Liver-Yang rising.

양지(陽池)() 주로 어떤 상태를 치료하는데 사용되는가?

() 간양상항(肝陽上亢)으로 인한 두통(頭痛) 요혈(要穴)

 

Q3. Give two of the four main functions of GB-9 Tianchong.

Answer: Any two of the following: subdues Liver-Yang, extinguishes interior Wind, calms the Mind, resolves Dampness, clears Heat in the head.

천충(天衝)() 가지 기능 가지를 드시오.

() 다음 가지: ()간양(肝陽), ()내풍(內風), 안신(安神), 화습(化濕), 두부(頭部) 청열(淸熱)

 

Q4. GB-13 Benshen is often used in which area of medical practice?

Answer: In psychiatric practice, for schizophrenia.

본신(本神)() 의료 임상에서 어느 영역에 종종 사용되는가?

() 정신과분야에서 조현병(반응성 정신분열증) 치료

 

Q5. Which sense organ is particularly affected by GB-15 Toulinqi?

Answer: The eye.

어느 감각기관이 두임읍(頭臨泣)() 의해 특별히 영향을 받는가?

() /()

 

Q6. Which sense organ is particularly affected by GB-18 Chengling?

Answer: The nose.

어느 감각기관이 승령(承靈)() 의해 특별히 영향을 받는가?

() /()

 

Q7. Used with reinforcing method, GB-20 Fengchi tonifies which substance?

Answer: Marrow.

보법(補法)으로 풍지(風池)() 어느 물질을 ()하는가?

() 골수(骨髓)

 

Q8. GB-26 Daimai is an important point for affecting which extraordinary Yang organ?

Answer: The Uterus

대맥(帶脈)() 어느 기항지부(奇恒之腑) 영향을 미치는 요혈(要穴)인가?

() 자궁(子宮)

 

Q9. What should one try to do when needling GB-30 Huantiao to treat sciatica?

Answer: One should try to obtain the radiation of needling sensation all the way down the leg to the foot.

좌골신경통(坐骨神經痛) 치료를 위해 환도(環跳)() 자침할 어떤 시도를 해야 하나?

() 침감(鍼感) 하지(下肢) 족부(足部) 방사(放射)되도록 한다.

 

Q10. Summarize the two main functions of GB-38 Yangfu.

Answer: It subdues Liver-Yang and clears Heat.

양보(陽輔)() 가지 () 공능(功能) 약술하시오.

() ()간양(肝陽), 청열(淸熱)